Lebe-Vital | Cases
517
page-template-default,page,page-id-517,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Cases

Cases & praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeeld 1


 

In Venlo woont Angelique. Jarenlang heeft ze gewerkt als kapster in het centrum van de stad. Knippen en kletsen, dat was haar ding. Na jaren van staand werk escaleert een lage rugpijn in een stevige hernia. Ze kan amper lopen, staan of zitten. Liggend brengt ze een week door. De dokter adviseert zo snel mogelijk fysiotherapie. En beweging, veel beweging.

Ze is nu een half jaar verder, en ze loopt twee keer per week bij Lebe Vital binnen. Daar heeft ze meerdere afspraken.

Ze gaat eerst langs Maarten Knaapen Pijn- & Stressmanagement, direct links op de begane grond. Als fysiotherapeut begeleidt hij Angelique om haar rug weer soepel te krijgen én te houden. Na drie kwartier gefocuste inspanning loopt ze bijna fluitend de trap op naar de Pilates studio van Inna Gulak. Deze training sluit aan op de fysio en geeft haar de balans en kracht die ze nodig heeft om die hernia te weerstaan. Ze kan zich hier op een ontspannen manier inspannen.

Na een uurtje pilates is de rug soepel en raakt ze in gesprek met Nicole Peeters, die haar Ostheopathie-praktijk houdt tegenover de Pilates-studio van Inna. Een interessant gesprek merkt Angelique als ze er thuis nog eens aan terug denkt. Ze besluit een afspraak voor een introductiesessie bij Nicole te maken. En dan meteen de volgende keer een ontspannende huidbehandeling boeken bij de salon van Shirin Arts.

Al met al is deze dame één keer onderweg, terwijl ze wordt voorzien in een reeks van haar gezondheidsbehoeftes. Dat is de essentie van Lebe Vital en het gloednieuw gerenoveerde pand aan de Kaldenkerkerweg, nummer 56. Lebe Vital is een multi-functioneel, kruisbestuivend centrum waarin een breed scala aan gezondheidsdienstverleners (samen)werken om de gezondheid en vitaliteit van cliënten te versterken. 1826 m² gezondheid onder één dak, in een prachtig pand, zowel van binnen als van buiten. Centraal gelegen, eenvoudig bereikbaar en laagdrempelig voor iedereen.

Lebe Vital nodigt u uit om eens binnen te lopen. Maak een praatje en drink eens een kop koffie.

Meer informatie over het concept? Vraag dan een rondleiding aan. U bent van harte welkom.

Praktijkvoorbeeld 2


 

 

Piet tobt al jaren met zijn gewicht. Als vrachtwagenchauffeur heeft hij een groot deel van zijn werkende leven zittend doorgebracht. Tijd voor fitness of bewust leven was er simpelweg niet. Nu hij kleinkinderen heeft merkt hij dat zijn conditie zo slecht is dat hij met moeite een bal over kan trappen met zijn kleinzoon.

Naomi Visser van Gelukkig & Gezond verwelkomt Piet in het pand terwijl die zijn ogen uitkijkt, onder de indruk van de renovatie. Samen met Naomi analyseren ze het gewicht van Piet. Hoe is hij daar gekomen en waarom. Langzaam beginnen is het devies. In combinatie met een voedingsschema en een beweegprogramma zetten ze de eerste stappen. Een maand later is hij 5 kilo kwijt. Samen besluiten Naomi en Piet dat het tijd wordt om de spieren ook mee te laten doen. Fit20 wordt ingeschakeld en daar laat Piet zijn spieren werken zonder te zweten. De ideale manier van bewegen voor Piet!

Thuis bij zijn vrouw én op elk feestje vertelt hij over Lebe Vital. Dat oude pand, helemaal opgeknapt, fantastische mensen die je helpen fit en gezond te worden en te blijven. Piet is inmiddels één van de vele Lebe Vital-ambassadeurs die er in Venlo rondlopen. En die voetbal? Elke zaterdag een uur met zijn kleinzoon.

Meer informatie over het concept? Vraag dan een rondleiding aan. U bent van harte welkom.